Wednesday, March 24, 2010

lakaran cikgu seni~~hasil karya cikgu2 seni...

25 mac 2010...ari ni tarikh kene hantar sume asignment PSV sbelum kul 9 pagi atas meja Pn Rashihah...punye la kalut kitorang buat keje sampai tak tido langsung semalam ramai2 duk siapkan keje...keje dh lame siap tapi kene edit pulak n then tambah2 ape yang patut...catan dah diantar tapi kene pulang balik 2 hari lepas sebab kene uat folio sekali untuk apreasiasi...semalam la kitorang tungkus-lumus nak kene siapkan sume tu...ade jugak yang catan kene reject sebab tak ikut syarat, pastu buat semula yang lain...kesian rumateku farahin kene uat balik catan die...nasib baik la rumate die tu baik tolong sumbangkan tenaga jugak untuk catan die tu...hehe...

Kitorang pakat ramai2 semalam nak tido lewat sikit sebab nak uat asignment ni tapi rupe2nye langsung tak tdo kot...dapat lelap kejap je dalam setengah jam...dah la sebelum tu pekene dulu air nescafe ngn maggi, nak elak ngantuk ala konon...bangun pagi punye la malas sebab sangat2 mengantuk, tapi kuatkan jugak la diri ni bangun pg kelas cam bese...alhamdulillah sume asignment yang ditetapkan dah selamat berada atas meja Pn Rashihah pagi tu...klau antar lambat memang dapat telor ayam terus r...huhu...

Tapi tak sangka sangat sebab rupe2nye sume budak2 PSV ni memang berbakat besar dalam bab2 melukis ni...hampir sume hasil karya budak2 ni memang cantik dan sangat hebat...senior2 PSV kitorang pn ade yang memuji dan bagi komen2 yang membina...kat sini aye ade sertakan sekali hasil2 karya kitorang yang da bomb nih...klau nak komen dialu-alukn sangat la supaya kitorang boleh membaiki kelemahan kitorang...


ni hasil karya hazwan...
media: cat poster

ni aye punye...
media: cat minyak

syu punye karya...
media: mixed media, cat poster

kagum ngn ieya punye karya...
media: cat poster

karya ain punye pn lawa jgk...
media: mixed media, cat poster

karya ni teha punye...
media: mixed media, cat poster

sume hasil karya sue memang lawa...
media: mixed media, cat poster

Disini aye cume masukkan beberapa je hasil karya kitorang sebab ade lagi yang tak sempat nak ambik gambar...len kali aye upload yang lain plak k...

Wednesday, March 10, 2010

lakaran cikgu seni~~cuti sambil beramali...huhu

10 mac 2010...esok hari khamis, sume dah bleh balik rumah masing-masing sebab minggu depan kitorang cuti 1 minggu...ikutkan hati ni memang dah tak sabar gile nak blik rumah sebab dah lame tak balik jenguk family n kucing2 kesayangan aye..huhu...tuan empunya badan masih ade kat IPG ni tapi jiwa dan raga sumenye dah ade kat rumah dah...masing2 dah beli tiket bas nak balik rumah, aye dah beli 2 minggu lepas lagi dah...kebanyakan budak kelas sumenye balik dengan bas, ade sorang dua balik dengan kete sendiri, mak ayah ambik la....

well, naseb tak menyebelahi kitorang sebenarnye sebab kali ni kitorang cuti sambil beramali kat rumah plak...minggu ni dah start projek amali untuk pendidikan seni visual n kitorang kene buat 2 projek amali sekaligus...adoi, mati la cmni...dah la kene buat arca ngn cetakan, mane la kitorang expert buat sume bende tu...nampaknye tak cuti mane la kitorang kali ni...pastu plak ade beberape lagi kerja kursus pendek yang perlu dibuat macam catan n esei...banyak gile kot yang perlu dilukis, mentang2 la kitorang ni amik option seni...huhu...rse cm nak nangis je...

dah la sume kos penghasilan amali ni kitorang kene tanggung sendiri...huhuh..duit beb duit...terbang camtu je duit elaun kitorang...tahu2 je elaun bulan ni baru masyuk...yang pasti aye kene mintak sedekah dengan umi ngn abah la jawabnye ni...kurang la cikit bebanannye...heheh...
belanjanye bukan cikit, banyak kot...nseb baek ade pinjaman PA n MA...heheh

so kepada sume kawan2 sekelas aye, nnti balik cuti ni jangan la joli banyak sangat ye....projek amali jangan lupe buat, nnti cik lah mngamuk...psni kite bleh buat pameran yang hebat bulan 4 nanti...so buat la yang terbaek habis ye...ni sume pn untuk kebaikan kite bersama jugak...gud luck for u all n have a nice holiday....jangan sampai lupe balik maktab plak nnti, cuti seminggu je tau...huhu

Thursday, March 4, 2010

lakaran cikgu seni~~misi belakang tabir berjaya!!!

3 mac 2010...malam akhir pertandingan drama sempena KKBI bahasa melayu...empat unit bertanding pada malam tu ialah unit math, bm, pen khas dan sains...tapi bukan nak cerita pasal tu sebenarnya...cerita sebenarnye adalah misi kitorang yang telah ditugaskan untuk handle bahagian props kat atas pentas...idea kitorang punye la havoc...bile time nak penyampaian hadiah untuk juara kitorang ingat nak jatuhkan belon dan kertas blink2...kononnye nak nampak macam duk dekat anugerah bintang popular gitu...hehehe...sehari sebelum majlis tu kitorang pergi beli belon punye la banyak...pastu petang tu jugak la kitorang tiup belon tu kat dewan...punye la semangat budak2 ni tiup belon n then pergi panjat naik atas dewan lagi untuk ikat belon tu sume kat atas...

Pada malam kejadian aye dah standby kat atas dewan awal2 lagi dah...huh, bukan senang nak panjat, bleh berpeluh ketiak nak sampai kat atas sane...(gayat sebenarnye..huhu)...pastu ajak budak2 len naik skali untuk potong tali belon tu...time pengarah naik atas pentas tu punye la excited...bile umum je juara kitorang pun potong la belon2 tu..dah macam kanak2 ribena je kat atas tu duk lempar2 belon...eee sronok btul la...first time dapat buat benda2 mencabar cam tu...hehehe...yang kelakarnye, pengarah tak perasan langsung belon2 tu jatuh punye la banyak kat belakang die, lepas abis semua belon jatuh baru die perasan...adoi, tuan pengarah aku ni...huhu

Lepas abis je majlis kitorang pun ape lagi, ramai2 pergi serbu atas pentas berebut belon...hahaha klakar betul la aksi cikgu2 yang tak berapa nak matured semua ni...(dah lame tak main belon sebenarnye, tu yang rindu nak jadi budak2 balik tu...huhu)...yang pasti kitorang memang enjoy malam tu sebab misi kitorang untuk meng'havoc'kan keadaan malam tu menjadi...lain kali nak tambah banyak lagi belon biar lebih havoc lagi...hehehe

sempat lagi berposing kat atas sane...huhu

lepas berjaya merebut belon, tu je yang aye dapat...huhu